Vi lever i dag i en stigende digitaliseret verden, og derfor er det væsentligt at gøre sig synlig på internettet. Dette kan gøres ved at lave en hjemmeside, så din målgruppe kan finde frem til dig. En hjemmeside kan laves på mange måder, men den nemmeste måde er gennem CMS-systemet WordPress.
CMS står for Content Management System, og er det system, som står for at kontrollere hele hjemmesidens indhold. WordPress er tilmed den mest populære CMS løsning, der findes på markedet i dag. I denne artikel vil du kunne læse omkring hvad WordPress er for en størrelse, hvad det koster og hvordan du kommer i gang.
Hvad er WordPress?
Inden vi kigger nærmere på WordPress, så er det vigtigt at få de basale ting på plads omkring en hjemmeside. For at en hjemmeside kommer til at køre, så skal man have et domænenavn. Dette er navnet på din hjemmeside, og koster typisk omkring 50 kroner årligt. Alt afhængigt af navnet, og om det er optaget i forvejen.
Dernæst skal du bruge et webhotel, så gæster kan besøge dit hotel. Webhotellet består af en server, som et firma lejer plads ud på, og dermed kan gæster besøge din hjemmeside gennem denne server. Derfor er det vigtigt, at denne server er aktiv hele tiden. Sidst, men ikke mindst, så skal du bruge et CMS-system. Her kommer WordPress ind i billedet, så du kan opdatere hjemmesiden og dens indhold.
WordPress er et Open Source system, hvilket egentligt betyder, at kildekoden til WordPress er åben. Det vil sige, at mange forskellige mennesker sidder og udvikler på WordPress. Hertil sidder der udviklere, der udvikler temaer til WordPress, som du kan gå ind og hente. Disse er dog underlagt GPL, der er en softwarelicens til Open Source systemer som WordPress.
Hvad koster WordPress?
Helt principielt er WordPress gratis at bruge. Når du har købt et domænenavn, og har lejet dig ind på et webhotel, så er din side klar til at blive gjort aktiv. Efter aktiveringen kan man gå ind og hente temaer til sin WordPress. Disse kan være gratis eller koste penge. Ønsker man nogle særlige løsninger, så vil man sjældent kunne finde dem i de gratis temaer, og det samme gælder for tema-løsningerne, som koster penge.
Begge løsningerne er standard løsninger, og prisen på disse kan variere meget – Alt afhængigt af hvad siden skal kunne. Derfor anbefales det at benytte en hjemmeside prisberegner, for at finde ud af hvad netop dine ønsker til siden koster. Alternativet til standard løsningerne er en skræddersyet side, som en webdesigner kan lave for dig. Her er prisen naturligvis højere.
Det er en god ide at sætte sig ned og vurdere, hvad hensigten er med siden. Hvad skal den kunne? Skal det være en webshop? Skal det være en blog? Måske endda begge dele? Når du har fundet frem til hvad du ønsker med siden, så er det nemmere at finde ud af hvad en WordPress hjemmeside pris løber op i. Priserne kan spænde meget bredt, men det er ikke altid den billigste løsning, som er den rigtige. Derfor bør man tænke sig godt om hvorvidt man vil gøre det på egen hånd, eller vil have en hjælpende hånd.