Tilbered de hjemmeskudte dyr

Særligt oppe i Nordjylland er der gode kår for den entusiastiske jæger. Der er i hvert fald rigeligt med områder at jage på og masser af spændende dyr at nedlægge. Vigtigst af alt, så har de fleste af dyrene også spist godt, hvilket betyder, at deres kød er smagfuldt og fyldt med godt fedt. Netop derfor ville det da også være ærgerligt at komme til at ødelægge smagen af det gode og friske kød, når først man går i gang med at tilberede det hjemmeskudte dyr.

Simpel men lækker mad 

Heldigvis er reglen nem at huske: Jo simplere jo bedre. Det kan godt være, at den saltvandsindsprøjtede kylling eller den nitritindsmurte steg fra supermarkedet skal tilberedes på både den ene og den anden måde for at gøre kødet smagfuldt og mørt. Det problem har du heldigvis ikke med det naturlige kød, du som jæger selv har nedlagt. Fordi de har haft et godt og naturligt liv med naturlig kost, er kødet i sig selv utroligt smagfuldt.

 

Næsten uafhængigt af hvilken slags kød det er, har det derfor også rigtig godt af bare at stå og simre eller langtidsstede over en lang periode. På den måde trænger en lækker og naturlig smag ud af fedt og kød, hvilket er en kunst, du aldrig vil kunne udføre med et tilsvarende stykke kød fra supermarkedet. Det vil næsten være synd at ødelægge den gode smag med marinade eller alle mulige mærkelige krydderier. Du kan dog med fordel give kødet en smule salt eller peber, men lad det ellers bare stå og søbe i sit eget smagfulde fedt. Bemærk desuden at fedtet også er ideelt til en dertilhørende sovs, hvilket naturligvis er en anden fordel ved at lave sin mad helt fra bunden.

Røget kød

Vil du alligevel gerne give dit hjemmeskudte kød noget mere smag, kan du i stedet gøre det på gammeldags og traditionel vis, hvilket helt sikkert vil vække gode minder. Du kan nemlig gøre det ved at røge kødet, hvormed det får både en længere holdbarhed og en lækker, røget smag. De fleste har en fordom om, at en rygeovn er både dyr og kompliceret at bruge. Det er heldigvis ikke tilfældet, hvis du køber den fra Rygeovntilbud.dk. Med en tur på nettet, kan du altså hurtigt få erhvervet dig en rygeovn, som jo ellers er et ældgammelt værktøj. Mange oplever faktisk, at de, når først de har fået sig en god rygeovn, slet ikke kan slippe det igen.

 

Det bliver en hobby for dem på linje med det at gå på jagt, for hvad er sjovere end på den måde at finde og tilberede sin egen, lækre mad på traditionel vis. De at røge kød kan nemlig sagtens blive til en hobby, for der er masser af forskellige måder at røge. De fleste er nok bekendte med forskellen mellem kold- og varmrøget, men derudover afhænger det også af den brugte tid og hvilken slags flis, du fylder rygeovnen med. Hvis du altså er blevet jæger, fordi du godt kan lide at følge di mad hele vejen fra jord til bord, så er rygeovnen altså den oplagte tilføjelse til din hobby, der kun personliggør processen endnu mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *